Artister

En musikartist är någon som arbetar solo med att framföra sin musik. Personen kan ha ett ackompanjerande band bakom sig men säljs in som en soloakt. I den här delen får du veta mer om några av världens största artister.

Elvis Presley

Elvis Presley är än idag världens mest sålda artist. Han har sålt över 1 miljard skivor runt om i hela världen, och trots att det har gått 40 år sedan han dog så är han än idag en artist vars musik uppskattas av många. Elvis föddes år 1935 och var en stor och betydelsefull artist inom rock n roll musiken. Några av hans mest kända låtar är jailhouse rock, suspicious minds och in the ghetto.

Madonna

En av våra främsta popdrottningar är Madonna. Hon föddes år 1958 i USA och är än idag en av de mest sålda kvinnliga artisterna genom tiderna. Några av hennes mest kända låtar är like a virgin, like a prayer och la isla bonita.

Elton John

En annan artist som är en av de mest spelade och sålda är Elton John. Han föddes år 1947 i Reginald Kenneth Dwight men antog senare artistnamnet Elton John. Några av hans mest kända låtar är candle in the wind, tiny dancer och goodbye to yellow brick road.

Rekommenderade artiklar