Ett band är en grupp av musiker som framför musik tillsammans. Medlemmarna i ett band har oftast olika instrument de spelar på för att komponera sångaren. I den här delen går vi igenom några av världens mest kända band.

ABBA

Det går inte att skriva om framgångsrika band utan att nämna Sveriges stolthet ABBA. Gruppen bildades år 1972 av de då äkta paren Benny Andersson, Anne-Frid Lyngstad och Björn Ulveus och Agnetha Fältskog. Det var herrarna som stod för att skapa och komponera musiken medan damerna stod för sången.

Beatles

Ett annat band man inte får glömma bort att nämna är the beatles. Bandet bildades år 1960 i Liverpool och bestod av medlemmarna John Lennon, Ringo Starr, George Harrison och Paul Mccartney. Trots att det har gått ett antal år sedan bandet slutade som grupp är the beatles ett av våra viktigaste och mest inflytelserika band i vår moderna tid.

Queen

Ett annat brittiskt band är rockbandet Queen. Bandet bildades år 1970 och bestod av sångaren Freddie Mercury, gitarristen Brian May, trummisen Roger Taylor och basisten John Deacon. Bandets musik är en blandning mellan arenarock och popmusik. Bandet är fortfarande aktivt men eftersom sångaren Freddie Mercury gick bort på 90-talet har de numera en annan sångare som heter Adam Lambert.

Rekommenderade artiklar